Dressyrträning

Red dressyrlektion för Isabelle idag. Vi tränade på att hon skulle gå fram ordentligt och inte tvinga fram henne utan låta framåtbjudningen komma av sig själv. I traven tränade vi på att hon skulle gå böjd åt båda hållen och vi red bågar och cerpentiner. Jag fick henne att gå i fin form, även om hon inte riktigt går fram så mycket som jag hade velat, så blir det bättre för varje gång. I galoppen så fick hon gå med helt slappa tyglar och då kom framåtbjudningen fram riktigt bra och hon galopperade på utan att jag behövde skänkla något alls nästan. Hon sa att jag inte skulle rida henne i form i galoppen förns hon går fram riktigt ordentligt. Men jag ser verkligen fram emot nästa träning!

Uteritt

Hemma från en uteritt på Wilma. Red i ca 1 timme och 20 minuter, hoppade lite småstockar, galopperade fort och red lite på ängen. Ponnyn var något spänd och skyggade för en räv en gång men annars gick allt bra! Fick henne även att korta galloppen på galloppslingan då hon bara brukar dra iväg så det var bra! Hon är såå duktig ♥ Imorgon har mamma henne och då rids hon förmodligen i ridhuset. På torsdag kanske jag hoppar eller har markarbete, det beror på. Sen på fredag har mamma igen för då ska jag gå på Rebecka och Fiona, tagga! Och sen på lördag blir det dressyrträning för Tina.

/Julia

Orange

Jag tycker det är jättesnyggt att matcha schabrak och benlindor, och något jag jättegärna skulle vilja ha är orangea benlindor och schabrak. Jag tycker att bruna hästar passar jättebra i orange, så Natala skulle säkert bli ursnygg i det! Dock är det ju nog rätt så svårt att hitta, men man får bara hålla utkik! /M

 


Longering

Idag longerade vi Wilma i korallen med tömkörningsgjorden och inspänningstyglar. Hon var duktig och sökte sig neråt. Dock var underlaget lite dåligt och så hade vi ingen långpisk så det blev att vifta med armarna istället xd
/Julia


Prao

Idag började min andra vecka på praoen. Jag praoar på Stora Alby i det lilla stallet med alla hopphästar. Idag gjorde jag inget särskilt förutom det jag gjorde hela förra veckan, dvs mocka, väga hö, ta in och ut hästarna från hagarna och skrittmaskinen, borsta hästarna osv. Det är jätteroligt men väldigt jobbigt när man är där från 8.00 till 16.00, men det är det värt. Iallafall så var det ju synd att det var så kallt ute, förra veckan var det ju sol. Men jag får hoppas att det blir bättre väder imorrn för då ska jag kanske rida på en av hästarna. Jag red honom en gång förra veckan och han är jätte snäll och fin, så det ska bli kul!


Då kör vi

Då kör vi igång med bloggandet då, fast vi ännu knappt har några besökare men vi hoppas på att statestiken blir bättre så småning om. Har tyvär inte så mycket att meddela om Wilma idag eftersom att mamma hade henne. Somsagt var jag ju istället hos Malins polle som har blivit mycket bättre sen sist jag red henne, kul!
Imorgon däremot så åker jag upp till stallet, får se vad vi gör har inte planerat riktigt, kanske markarbete.. Kanske lägger upp lite bilder på bloggen också från vad jag köpte igår på sjöhagens :) Nu ska jag iallafall sova för imorgon har jag min andra vecka PRAO och jag är enormt trött. Godnatt /Julia

Söndag

Idag följde Julia med mig till stallet. Vi åkte dit vid 8 på morgonen, och först red jag och hon var lite tjurig för hon ville ut i hagen, men hon gick fint ändå. Hon var pigg vilket är super för att vara Natti, för ofta kan hon vara så extremt seg, men hon har blivit jätteduktig! Det gick bra sen när Julia red också även fast hon inte riktigt känner Natti, men Julia är så duktig så det gick bra ändå. Sen skulle vi ta lite bilder till headern och designen och man kan väl säga att hon inte riktigt ville stå stilla.. Men vi fick iallafall några bra bilder.


RSS 2.0